torsdag 26 november 2009

(S)vindåligt!

Idag var det premiär för allmänheten att vaccinera sig. Vi tog bilen in till Strängnäs och var på väg att vända när vi kom fram! Kön var säkert 200 meter och det var över 100 som köade utomhus i mörker och kyla. Vi bestämde oss för att köa i alla fall. Efter en timme, ca halv sju, var vi inne i värmen och då får vi veta att vi kanske inte skulle få någon spruta, det var bara några doser kvar!
Bakom oss ringlade kön lika lång som när vi kom. Jag fick den sista dosen, Esa blev utan och alla som väntat bakom oss hade köat förgäves. Alla var urf------ade!
Hur kan det komma sig att man bara vaccinerar på ett enda ställe och under så få timmar??? Varför ska man behöva köa utomhus??? Hur ska våra äldre klara av att först ta sig till Strängnäs, sedan köa ute i kylan minst en timme och orka ta sig hem (och kanske inte ens få någon spruta)?? Det kanske bara bli de som har ork, råd och tid som kan åka fler gånger och chansa på att få en spruta.
Svindåligt! Hur har man tänkt egentligen?
Dessutom kan ju folk bli sjuka av att stå i kö flera timmar i kyla. Tänk till och hyr fler lokaler NU, i alla kommundelar och vaccinera hela dagar och inte bara några fjuttiga timmar i veckan!