söndag 31 januari 2010

Bibelbältet där KD och kvinnorna styr

Efter två intressanta och intensiva dagar i Jönköping är huvudet fullt av intryck. Att få vara en av de 1100 kristdemokratiska kommun och landstingspolitiker som fick vara med och träffa så många intressanta personer, lyssna på Göran Hägglund och Marcus Birro känns stort.
Seminariet om integration var en höjdare. Det känns skönt att vi har personer som Magda Ayoub i partiet!
Kommunstyrelsens ordförande i Jönköping är Acko Ankarberg- Johansson, vice ordförande i LS är Lisbeth Rydefjärd. Kul att det finns så många kvinnor som har makten i bibelbältet!
På resan hem hade Margit Urtegård och jag tillfälle att prata med Erike Tanghöj. Hon jobbar på KIC (Kristdemokratiskt Internationellt Center) och är ansvarig för flera demokratiprojekt i Afrika. Det var så intressant att få höra hennes berättelser om hennes arbete. Vi ska verkligen vara tacksamma för att vi lever i ett öppet och demokratiskt samhälle. Hon var så glad över att KIC lyckats medverka till att oppositionen i Uganda bildat en allians. Det har ingen lyckats med tidigare. Många politiker som engagerar sig för demokrati gör det med livet som insats, de är värda all beundran och respekt!