tisdag 31 augusti 2010

Grattis Göran Hägglund, succé!

Det var med en viss nervositet som jag bänkade mig hemma i soffan för att lyssna på Göran Hägglund. Efter bara några minuter var det bara att slappna av och lyssna på Göran. Han var verkligen grymt bra! Det tycker inte bara jag utan han får högt betyg av Lena Mellin på Aftonbladet och Johan Ingarö, proffstyckarna.
Han lyckades förklara den borgliga berättelsen om synen på sjukförsäkring och utanförskap.
Det märktes han var engagerad och verkligen trodde på det han sa.
Skönt att ha en partiledare som är beredd att jobba för fler vårdplatset under nästa mandatperiod. Det har inte de rödgröna på programmet.
I morgon är det vårddebatt på Nyköpings lasarett. Det känns bra att kunna ha hög svansföring efter Göran Hägglunds lysande insats!
Nu är det bara ut och värva medlemmar och röster till den 19 september!

måndag 30 augusti 2010

Hela listan med olagliga arvoden!

Bra att E-kuriren redovisar att det finns fler politiker i denna soppa! Det är många om har fått olagliga arvoden sedan Den nya majoriteten tog över i landstinget augusti 2008. Flera av dem som fått för mycket kandiderar dessutom som toppkandidater för sina partier både till kommun, landsting och riksdag.
Väljarna har rätt att få veta före valet vilka dessa är och vad de kommer att göra med de arvoden som de har tillskansat sig på ett olagligt sätt. Man kan inte få landstingsrådslön utan att vara det. Östnytt sände även ett inslag igår kväll om arvodena.

Här är hela listan:
Fredrik Pettersson, Eskilstuna (S), 550 251 kr
Johannes Krunegård, Nyköping (MP), 246 191 kr
Inger Jonasson- Sjödin, Nyköping (S), 194 030,50 kr
Ulrica Truedsson (S), Katrineholm, 194 030,50 kr
Catrin Cedvén, Björnlunda (FP), 97 006,74 kr
Jan- Olof Blomster (FP), Katrineholm, 97 006,74 kr
Thomas af Bjur (FP), Mariefred, 91 370,50 kr
Johan Bartholf (FP), Södertälje, 45 234 Kr

Summa: 1 515 120,98 kr

För skattebetalarna tillkommer arbetsgivaravgiften också.

Fredrik Petterssons (S) olagliga arvode

Fredrik Pettersson(S), har sedan den nya majoriteten tillträdde den 27 augusti 2008 fått en halvtidslön som landstingsråd och halvtidslön som politisk sekreterare. Sammanlagt handlar det om 554 000 kr. Det är dubbelt så mycket som Jörgen Danielsson och Lotta Finstorp fått tillsammans.
Jag har ställt frågan om Fredrik Petterssons heltidslön tidigare på min blogg, redan i april 2009. Svaret jag fick från Jörgen Danielsson var att "majoriteten betämmer själv hur många råd man ska ha".

Det har varit helt tyst om detta i våra tidningar! Varför då? Ska Fredrik Pettersson betala tillbaka sitt olagliga arvode? När få vi besked av Åsa Kullgren? Kullgren har ju tagit över efter Jörgen Danielsson (S). Kommer hon att agera likadant som Danielsson har gjort? Kommer hon att låta Jörgen Danielssons roffarkultur leva kvar? Och framförallt; kommer hon att se till att allt i denna miljonhärva kommer upp på bordet en gång för alla?

söndag 29 augusti 2010

Ett (s)argat landsting

Åsa Kullgren(S), tar över rodret efter Jörgen Danielsson i ett sargat landsting. Krutröken har knappt hunnit lägga sig efter förra veckans avslöjanden.
Hon har ingen lätt resa framför sig. Förtroendet för landstingspolitikerna är utraderat både från medborgare, patienter och personal.
Hela arvodesmyglet är dessutom inte utrett.
Den 27 augusti lämnade Jörgen Danielsson en hemlig lönelista till lönekontoret. Dessa personer har uppburit stora arvoden utan politiskt beslut i fullmäktige och helt i strid med gällande arvodesreglemente.
När kommer Åsa Kullgren att ge väljarna besked i den frågan? Blir det före eller efter valet den 19 september?
Jörgen Danielsson lämnar efter sig en surdeg som måste kännas som en kvarnsten för Åsa Kullgren. Hon är jurist och kan inte vara okunnig om den lagvidriga handlingen och agerandet. Som ordförande i landstingsstyrelsen blir hon ytterst ansvarig för landstinget. Vi har inte råd med fler skandaler, den gränsen är passerad sedan länge.
Det blir ingen smekmånad för Åsa Kullgren.

fredag 27 augusti 2010

Hur många timmar hade hon övat?

Utfrågningen av Mona Sahlin var som om en timme lång teaterföretällning. De märktes så tydligt att hon var mycket förberedd på de frågor som skulle ställas. Det var korta och väl inövade svar. Utan passion och glöd.
Hur står du ut att lyssna på henne, frågar min man som valt att sitta framför datorn istället. Jag förstår honom, men är det valrörelse så är det!
De rödgrönas svaghet är inte bara Mona Sahlin, det är att hon valt att samarbeta med Lars Ohly.
Tänk om hon hade fått en fråga som: "Om du kommer till makten så blir Lars Ohly minister, han är ju trogen de kommunistiska värdena" Har du några kommentarer om det?
Eller: "Lars Ohly blir ju minister om de rödgröna vinner valet. Han gillar inte privat vård. Varför väljer han att operera sitt knä på en privat vårdenhet, tror du?"
"Hur många privata vårdenheter kommer att läggas ner om Lars Ohly blir socialminister"?
Nej, det rödgröna handlar inte bara om Mona, det handlar väldigt mycket om oron över att Lars Ohly i så fall blir minister. Vilken spelar faktiskt inte någon roll, det avskräcker. Jag "hurves" bara vid tanken blotta tanken.

tisdag 24 augusti 2010

Arvodesfrågan en öde(s)fråga

Redan i april 2009 bloggade jag om konstiga arvodesutbetalningar i landstinget och ställde en fråga om var dessa beslut tagits. Sedan har det blivit ytterligare sex bloggartiklar omkring arvoden och tillsättandet av politiska tjänster.
Nu tycks media i alla fall ha nappat rejält efter så lång tid!
Idag är det förstasidesstoff i SN, Ekuriren, SvD och DN. Det har också gått på Östnytt.

Jag har fått mycket spott och spe sedan jag avslöjade arvodescirkusen i landstinget. Jag har även blivit utsatt för hot. Jag är glad att detta tas fram i ljuset men ledsen över att det spiller över på alla politiker. Det tar tid att bygga upp ett förtroende och det går på ett ögonblick att rasera det.
Till valet den 19 september får väljarna säga sitt!

måndag 23 augusti 2010

Går Bodström på droger?

Förre justitieministern och nuvarande ordförande i justitieutkottet Thomas Bodström(S) vägrar att drogtesta sig när P 3 Nyheter intervjuar honom.
Först ställer han villigt upp när han får frågan men när sjuksköterska räknar upp vilka substanser man ska testa så vägrar han ställa upp.

Beatrice Ask (M), fick också frågan och ställde villigt upp på att testa sig.Se inslaget och förundras över hur snabbt han ändrar sig! Nu är spekulationerna igång eftersom han inte ställde upp. Går Bodström på Benzo?

En av alla kommentarer:
Pårökt?
Enda anledningen som man kan tänka sig gjorde att Bodström nobbade testet var att han plötsligt kom på att det han tagit de närmaste dagarna kanske skulle kunna ge utslag - ve och pina! detr syntes hur tydligt som helst under samtalet. Från att ha varit hur positiv som helst kom han plötsligt på "aj tusan jag" och så blev det istället en ganska medioker föreställning om svettiga skjortor och liknande.


Bekymren tycks hopa sig för Mona (S)ahlin ...

tisdag 17 augusti 2010

Butler i T-banan

När Carin Jämtin(S) och Iljan Batljan(S)skriver på DN-debatt om att SL ska anställa butlers så är vi många som fått oss ett gott skratt!
Förlaget kommer säkert att bli en politisk klassiker precis som Birgit Friggebos "We shall overcome".
MUF var givetvis snabba och har gjort en film som man bara inte får missa! Se filmen och få dig ett gott skratt!