fredag 8 juli 2011

Fantastiska Maud


Jag lyckades inte hålla tårarna tillbaka igår när Maud Olofsson (C) höll sitt Almedalstal. I en orange klänning som matchade perfekt mot blommorna vid talarstoden strålade hon. Gång på gång pratade hon om hur viktigt det var för henne att vara sann mot sig själv och sina värderingar.

När hon berättade om sin syn på invandrare och invandringspolitiken kom tårarna. Hon berättade om en somalisk kvinna som hon träffat och uppmanat "Kan inte du starta företag?" Ett år senare fick han veta att kvinnan gjort som hon sagt och nu hade hon 15 anställda! Jag gillar verkligen sådana solskenshistorier.

Hon ville att vi alla skulle använda positiva begrepp om invandring; Framgång, Entreprenörskap, Idogt arbete och Gemenskap. Hon var tydlig med att invandrarna bär välfärden, att det var dags att vända på prespektiven. Det är inte invandrarna det är fel på, det är invandringspolitiken, sa hon och fick en av kvällens starkaste applåder från publiken.

Utan Maud hade vi inte haft en Allians. De första trevande stegen togs just i Almedalen 2004. Badtunnan i Högfors två år senare blev historisk, där skrev partierna på en överenskommelse om en Allians; en Allians för ett nytt Sverige.

Tio år som partiledare och nu lämnar hon över stafettpinnen till nästa generation. Det var ett starkt och känslosamt tal som gick rakt in i hjärtat. Återigen, utan Maud hade vi inte haft en Allians för Sverige. Tack Maud för att du hade en dröm och att du förverkligade den!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas C följer efter Maud ut ur riksdagen. Även ditt parti.

hagal sa...

Centern mot 0%

Markus "LAKE" Berglund sa...

Sicka neggiga kommentarer. :-/

Jag håller med dig om att Maud höll ett bra framträdande! Mitt första Almedalstal live, någonsin. Det kunde helt klart startat mycket sämre... :-)

RealExams sa...

Nice photos i really appreciate for this blog thanks for sharing this.

David | Exam Sheets sa...

This article is fantastic, The information you show us is interesting for everybody and is really good written, very informative. It’s just nice! Continue posting. Thanks!