fredag 23 januari 2009

53 miljoner bättre än väntat!

Landstinget gör ett mindre underskott motsvarande 53 miljoner under 2008! Jörgen Danielsson är givetvis inte sen att ta åt sig äran av det. Frågan är bara, vilka beslut har han fattat under 2008 som gett resultat?? Inte ett enda!
"Räddningspaketet" togs den 28 november i landstingsfullmäktige och gäller för 2009. Resultatet är ett resultat av den tidigare majoritetens beslut. Det handlar om nedläggning av avdelning 4 i Katrineholm, restriktivitet av anställningar, översyn av personalbemanning, satsning att göra fler operationer på hemmaplan (färre utomlänsremisser), granskning av utomlänskostnader mm.
Listan kan göras lång men en sak är säker; det tar tid innan det ger ekonomiska effekter. Vi klarade att minska kostnader utan "räddningspaket", synd att inte fp och mp trodde på vår gemensamma politik!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om nu allt är bra tack vare er i (kd), tänk då vad bra det blir när Landstingets kassa fylls på med färska skattekronor.

Måste bli ett enormt överskott i år tack vare (kd).

Mvh Patrik

Anonym sa...

Ja, vad vore sverige och landstinget utan (kd)... Sossarna har ju aldrig gjort någonting för det här landet tillskillnad från kristdemokraternas vars meritlista kan göras lång:
* allmän rösträtt
* parlamentarism
* Ekonomisk sanering
* Välfärdssamhället
* Den svenska modellen
* Världens bästa sjukvård
Etc, etc...

Eller vänta här nu... Var det tvärt om?