söndag 4 oktober 2009

Att våga tänka nytt

Rekryteringen av Margit Urtegård som ny politisk sekreterare kommenterades av Eskilstuna- Kurirens politiska ledarskribent, Alex Voronov, som ett aprilskämt. Sorgligt!
Fredrik Petterssons analys i hans senaste blogginlägg är intressant att läsa men jag delar inte hans analys tillfullo. Det som är svårt för honom är att Margit är lokalpolitiker i Strängnäspartiet och det är en ekvation som han inte får ihop. Däremot vet han att Margit är mycket kompetent för jobbet, han skriver: Jag ser till skillnad från vissa andra tyckare inga som helst skäl att ifrågasätta Margit Urtegårds kompetens för uppdraget, tvärt om pekar det lilla jag sett av Urtegårds politiska gärning på att hon besitter de kvaliteterna som Kristdemokraterna behöver. Kul!
Att rekrytera en politisk sekreterare är inte vilken rekrytering som helst.
Redan tidigt i våras meddelade Östen att han skulle gå i pension.
Jag har diskuterat rekryteringen med en del personer i partiet och en av dem uppmanade mig och gav mig ett råd; - Var inte så rädd för att rekrytera utanför partiet, vi har varit alldeles för dåliga på att försöka hitta personer utanför våra egna led!
Ett klokt råd som jag tog fasta på. Givetvis behöver vi få in nya personer i vårt parti med lite "utifrån-perspektiv"!
Margit var den enda personen som sökte tjänsten som var utanför partiet, då tänkte jag -"Yes, hon är som klippt och skuren för jobbet"!
Hon har en otrolig kapacitet, energi och en sällsynt fingertoppskänsla för politik och förmåga att nå ut medialt. Jag är stolt över att hon är beredd att ta på sig uppgiften som politisk sekreterare för mitt parti i landstinget. Jag och Margit tycker det är dags att våga tänka nytt och trampa lite nya stigar i den annars så förutsägbara och utstakade partipolitiken!

1 kommentar:

Anonym sa...

Brukar annars kallas för vänskapskorruption...