torsdag 7 juli 2011

Några tankar från Almedalen

Morgonpigg som jag är så var det dags för en morgonpromenad idag. Målet var den botaniska trädgården. Jag gjorde halt på ett fik för att inmundiga en fräsch frukost i lugn och ro och njuta av lugnet.
Gratisex av Gotlands Allehanda var den självklara läsningen. Vandringen genom smala gränder som prunkar av hängrosor är en upplevelse i sig. Det känns som om jag är i ett annat land i en annan tid. Helt underbart!
Igår kväll var jag, Margit Urtegård, Christina Blom Andersson och ett gäng liberaler på Hotell Wisby och åt tapas och ett glas rött.
Några i gänget är erfarna "almedalingar" och vi pratar givetvis politik.
Vi tycker att Jan Björklund höll ett bra tal. Han var tydlig och ideologisk vilket var bra efter Fredrik Rheinfeldt ganska tråkiga tal.

Det vi däremot lagt märke till är den totala dominansen av män. Män som talar, män som moderatorer, män och åter män. Det skulle vara intressant och djupdyka i seminariefloran och få fakta på den känsla vi har. Vem kan göra det?

I år har inte Gudrun Schyman bränt några pengar och inget särkskilt har hänt som skapat rubriker. Men veckan är inte slut än så vi får väl se vad som händer.

När jag kom fram till den botaniska trädgården var det verkligen värt promenaden. Vilken oas! Vilka fantastiska rosor! Jag bara gick runt och doftade, tog foton och kunde se hur mina egna rosor kommer att se ut när de växt till sig.
Chambor De Montebello, Alba, Mme Boll...

1 kommentar:

David | Pass4Sure sa...

It's quite hard to find a good site. And I think I am lucky enough to have come here. The posts are doing great and full of good insights. I would be glad to keep on coming back here to check for a new update.