måndag 6 september 2010

En ny slogan i (V)alrörelsen!

Lars Ohly gav raka besked till väljarna. Får han betämma blir det en tvångsdelad föräldraförsäkring under nästa mandatperiod. På en direkt fråga om hur ammande mammor ska göra så föreslår han att det går bra att använda bröstpump om man har slut på sin föräldraledighet efter sju månader.

Ropen skalla - bröstpump åt alla! är rubriken på Peter Wolodarskis artikel i dagens DN om Lars Ohlys förslag om bröstpump till mammor som ammar. Så här skriver Peter Wolodarski i artikeln:
"I en välkänd tv-intervju inför valet 1966 fick statsminister Tage Erlander frågan vilket råd han ger ett ungt par som vill gifta sig men inte har någonstans att bo. ”Dom får ju ställa sig i bostadskön, givetvis”, svarade en ställd Erlander.
Svaret var förödande för Social­demokraterna och bidrog till att partiet gjorde ett av sina sämsta valresultat samma år.
I genren ”minnesvärda råd från politiker” bjöd Vänsterpartiledaren Lars Ohly på ännu ett när han intervjuades i SVT på söndagskvällen."",
slut citat.

Jag håller med Wolodarski; Lars Ohlys uttalande lär nog hamna i samma genre! Kommer det även att påverka rödgrönas chanser positivt eller negativt?
Efter kvällens intervju tror jag det senare...
Kanske det kommer ett förslag från V om bröstpumpsbidrag om de beslutar om tvångsdelning av föräldraförsäkringen?
Den stora skillnaden mellan blått och rött är gränsen för vad politiken ska lägga sig i, det skriver Tokmoderaten. Jag håller med!

PS. Läs gärna Wolodarskis läsvärda ledare från igår! DS

5 kommentarer:

Peter W sa...

Bara ett råd i all välmening... Ska du citera andra människors texter, gör det ordentligt. Med en så undermålig citatteknik som din framtår du som en simpel texttjuv.

Marie-Louise F M sa...

Hej Peter!
Du har helt rätt! Det gick lite för fort!
/Marie-Louise

Magnus Johansson sa...

Hej Marie-Louise! Ursäkta att jag inte kommenterar ditt inlägg här ovan; jag vill bara tipsa om en kristdemokrats blogginlägg och tillhörande kommentarer på http://danielsturesson.blogspot.com/2010/10/vilken-te-fest-har-pm-gatt-pa.html

http://maxalas.blogspot.com sa...

http://maxalas,blogspot.com νεα απο ολη την γη ,βιντεο ,αθλητικα

http://maxalas.blogspot.com sa...

http://maxalas.blogspot.com news ,video ,online sport