torsdag 22 mars 2012

Jörgen Danielsson får ensam ta skulden

Dagens nyhet och det senaste när det gäller arvodeshärvan i Landstinget Sörmland är att åklagaren Jonas Strömberg beslutat väcka åtal mot Jörgen Danielsson.

Den 26 augusti 2008 valdes "Den nya majoriteten" i landstinget. FP och MP valde att hoppa av den majoritet som de ingick i den 13 juni tidigare samma år. Den dagen glömmer jag aldrig. Chocken och besvikelsen var stor hos mig men den som upplevde sveket som störst var nog Ann Berglund. Hon tillsammans med Marco Venegas valde att bilda majoritet med Alliansen och MP hösten 2006, eller för att vara exakt, söndagen den 5 november 2006.

Förhandlingarna var klara mellan S och V och den kvällen skulle V ha sitt nomineringsmöte. Så blev det inte. Jörgen Danielsson fick ett telefonsamtal från Gustaf Wachtmeister vid 17-tiden att han bildat majoritet tillsammans med FP, C, KD, MP och två vänsterpartister, Ann Berglund och Marco Venegas.
Det telefonsamtalet glömmer nog inte heller Jörgen Danielsson. Jag tror att när chockvågorna hade lagt sig inom S-leden bestämde man sig för att göra allt som stod i deras makt, med alla till buds stående medel, spräcka vår majoritet.

Vi vet att de lyckades.

Den som nu ensam får stå i skottgluggen är Jörgen Danielsson. Priset blev mycket högt för honom. Var finns nu alla dem som drev på och backade upp honom till 100 procent? Fanns det ingen i kretsen omkring honom som hade kunskap om var de lagliga gränserna gick? Om nu kunskap fanns men ingen satte stopp så undrar jag; Skulle den förlorade makten återtas till vilket pris som helst?

Troligtvis kommer vi aldrig att få veta hela sanningen i detta smutsiga spel om makten. Men nu har verkligheten kommit ikapp. Rättsväsendets kvarnar har nu satts igång och vi vet inte hur det kommer att sluta.
Vi kan konstatera att de som var med runt Danielsson då, fortfarande sitter vid makten.
Margit Urtegård skriver i sin blogg om skattepengar som blev till silverpengar.
Något som alla politiker borde ha med sig varje dag och tänka på är att sanningen alltid kommer fram. Ärlighet varar längst som det heter. Bär Jörgen Danielsson ensam ansvaret, eller?

Inga kommentarer: