fredag 28 augusti 2009

Tjernström(s) smarta drag

I dagens ekuriren skriver kommunalrådet Tord Tjersnström (S) och oppositionsrådet Maria v Betzen (M) en gemensam insändare om landstingsdirektörens korkade beslut att säga upp avtalet med Hamrehus AB om varmbadet i Löt. Smart av Tjernstöm att försöka lägga skulden på den förre landstingsdirektören Lars Andåker! Tords partikamrater har makten i landstinget och landstingsdirektören fattar inte den typen av beslut utan att det är politiskt förankrat hos den nya majoriteten!
Frågan har en sådan dignitet och är i allra högsta grad politisk! Varför skjuter man då LD framför sig? Var finns det politiska ledarskapet?
I svaret till min interpellation i fullmäktige i juni om varför majoriteten sagt upp avtalet om om Löt, ansåg Åsa Kullgren (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, att det var ett riktigt beslut att säga upp avtalet! Som skäl angav hon att Löt var en av våra farligaste arbetsplatser i landstinget och det var viktigt att vi som arbetsgivare tog vårt ansvar för att förhindra arbetsskador! Snacka om snömos!
Det finns inga som helst vettiga argument för att säga upp avtalet. Vi behöver Löt för våra patienter, det finns inget annat att göra än att backa på beslutet och säkra upp möjligheterna för varmbad för våra strängnäsbor.
KD, M och C föeslår i vår budget att avtalet med Löt ska tecknas tills vidare från den 31 jan 2010. Den s-ledda majoriteten kommer att få visa var de står på landstingsfullmäktige den 15-16 september! Upp till bevis, då kommer Tord Tjernströms partikamrater och FP och MP att synas i sömmarna!

2 kommentarer:

Mats Werner sa...

Så här skrev jag igår på Maria von Beetzens blogg om detta:

Kommer just från min lördagliga sejour i Löt-bassängen. Missade starten förra lördagen (men stod istället och bankade förgäves lördagen innan….). Det var mycket snyggt iordninggjort i bassängrummet, även om - och det ska understrykas - det var fullt OK redan innan!

Undrar om tummarna räcker! Jag hoppas det. Artikeln var utmärkt. Man kan ju alltid hoppas att eftersom det är en ny landstingsdirektör som ska ta ställning igen, det inte ska finnas någon unken prestige i detta utan att beslutet bör bli lika självklart som det borde varit när det gäller Selaöhemmet - ingen stängning förrän det nya finns på plats. Allt annat är ett oerhört slöseri med mänsklig kraft.

Marie-Louise F M sa...

Hej Mats!
Den nya majoriteten har valt att inte behandla Löt politiskt utan LD har fått vara "springpojke". Själet kan inte vara något annat än att spara pengar men man har angett massa andra luddiga och osakliga skäl!
Nu har vi med det i budgeten så frågan kommer upp till politiken i alla fall!
Självklart ska vi hålla tummarna!
Hälsn Marie-Louise