onsdag 16 september 2009

Samtliga (S), (FP) och (MP) röstade nej till Löt i fullmäktige!

Vi har just avslutat besluten omkring landstingets budgetför nästa år. En av frågorna som fullmäktige som vi tagit ställning till är bassängträningen vid Löt i Strängnäs. Vi voterade och samtliga socialdemokrater, folkpartister och miljöpartister röstade NEJ. Samtliga kristdemokrater, moderater, vänsterpartister och Ann Berglund röstade JA till att fortsätta verksamheten med bassängträning i Löt.
Märkligt att både Leif Lindström (S) och Bo Tiderman (S) röstade nej till förslaget! Leif Lindström har agerat för att Löt ska vara kvar på kommunstyrelsen i Strängnäs men när vi hanterar ärendet i landstinget säger han nej.
Bo Tiderman har tidigare varit ordförande i reumatikerföreningen i Strängnäs och jag är verkligen besviken att han inte står upp för föreningens medlemmar när det kommer till kritan.
Det är just den här typen av ageraden som skadar synen på politiker.Varför står man inte för sina åsikter hela vägen utan viker sig för partipiskan? Varför sviker man alla de som så väl behöver varmbassängen i Löt?

4 kommentarer:

Mats Werner sa...

Sorgligt!

Margit Urtegård sa...

Hej Marie-Louise.

Om jag har förstått det hela rätt så hade landstingsfullmäktige i dag möjligheten att avgöra den här frågan politiskt? Och då ta tillbaka den från landstingsdirektörens bord. Nu blev det inte så.

Att Leif Lindström (S), som också sitter i kommunfullmäktige här i Strängnäs röstade nej till Löt i dag är ju lite märkligt med tanke på att hans partikamrat Tord Tjernström tidigare skrev en debattartikel i Eskilstuna-Kuriren där han vädjade till landstingspolitikerna om att låta oss få behålla badet på Löt.

MVH Margit

Dag Bremberg sa...

Jag vet inte, men det är väl ett spel som pågår? Där landstingsledningen inte vill förlora prestige eller köra över sin chef. Kanske är det också viss oenighet inom partierna.

Jag hade gott hopp om att beslutet skulle ändras efter dagens studiebesök på badet, men efter fullmäktigedebatten och dagens artikel i tidningen, där en arbetsledare säger att landstingsledningen är "oförskämd", så är frågan om det blir en prestigelåsning.

Marie-Louise F M sa...

Hej Mats, Margit och Dag!
Idag har LD varit på Löt på besök och när vi träffades i landstingshuset på fm sa jag till henne att hon skulle fatta ett bra beslut. Jag tycker det är otroligt fegt att inte ta frågan politiskt i den nya majoriteten!
Argumenten från Jörgen D visar att han inte har en aning om vilken verksamhet som landstinget bedriver vid Löt. Han skulle verkligen behöva använda badbyxorna han fick och ta sig ett dopp!
Hälsn Marie-Louise