torsdag 3 september 2009

Jörgen Danielsson ute på djupt vatten när det gäller varmbadet i Löt

I tisdags på landsstinsstyrelsen vägrade Jörgen Danielsson (S), ordförande i LS, att ställa oppostionens yrkande om förhyrning av Varmbassängen i Löt under proposition. Hans motiv var att det inte var möjligt att ändra beslutet om uppsägning av avtalet eftersom det tagits på delegation av landstingsdirekören. Om LS skulle ta tillbaka beslutet skulle HELA LD:s delegation upphöra!
Enligt kommunallagen kan en nämnd alltid återkalla en delegation varifrån den givits, i hela delar, i grupp eller i ett specifikt ärende. LS kan när som helst ändra tidigare LD:s beslut om Löt (bara man vill), Jörgen Danielsson är verkligen ute på djupt vatten när han påstar att beslutet inte kan ändras!

Efter oppositionens besök och bad på Löt igår så är det helt obegripligt att majoriteten inte river upp beslutet! Det är verkligen hälsofrämjande och förebyggande verksamhet man bedriver och det skulle vara förödande för många om verksamheten lades ner. Flera av dem vi träffade berättade att de var sjukpensionärer och att de varken har råd eller ork att åka långa och dyra sjukresor till Eskilstuna. (Både avgiften för resan har höjts och högkostnadsskyddet tagits bort av sossarna sen de kom till makten i landstinget!)
Nu är vi laddade för debatten i fullmäktige den 15 september!

6 kommentarer:

Mats Werner sa...

Skjut skarpt, Marie-Louise!

Mats Werner sa...

D.v.s. med hela vattenkanonen! Dränk dem bara!

Marie-Louise F M sa...

Jag gör så gott jag kan :))

Margit Urtegård sa...

Hej Marie-Louise.

Bra att ni kämpar för Lötbadet. Jag citerade dig i min bloggartikel: http://margiturtegard.blogspot.com/2009/09/oppositionspolitiker-vill-radda.html

Kram
Margit

Marie-Louise F M sa...

Hej Margit!
Tack! Det är bra att vi hjälps åt, det behövs!
Jag ser fram mot debatten i fullmäktige. Igår lämnade Kristina Fransson och jag in en gemensam interpellation om Löt också.
Kram, Marie-Louise

mariavB sa...

Heja Marie-Luise !

Att lägga ned en verksamhet som går ekonomiskt plus, som gör att människor kan fortsätta arbeta ( har själv haft en anställd som kunde fortsätta arbeta trots fibromyalgi)och som gör att människor i mindre grad behöver belasta sjukvården - Det är ren idioti ! Står sig detta beslut då har landstingsledningen visat sitt rätta ansikte - just innan ett val dessutom ( hur omdömeslösá kan de bli ???)
Hur gick fullmäktigedebatten ?

Vänliga hälsningar
Maria