måndag 3 maj 2010

Skattehöjaralliansen i högform!

Idag har vänsteralliansen presentarat sin skuggbudget. Skattehöjningar på hiskeliga 24 miljarder kommer innebära att alla får vara med och betala notan, inte bara de rika! Tobleronepolitik i ett nötskal.

Mats Odell säger i DI: ”Jag tycker det är en väldigt äventyrlig politik där man nu riskerar att slå sönder den jobbtillväxt som vi ser är väldigt stark. Ett antal skatter som ska höjas kommer att höja räntorna. Och det kommer att göra det dyrare för människor och minska köpkraften. Att fördubbla arbetsgivaravgiften för unga människor är obegripligt i ett läge där vi nu ser att unga människor börja få jobb.”

Statsminister Fredrik Reinfeldt säger i SvD: "Det värsta är att oppositionen vill montera ner regeringens arbetslinje."

Henrik Brors analys på DN är träffsäker: " Ungefär som i förra valet kommer det att handla om hur stora skillnader det blir mellan dem som arbetar och dem som inte arbetar. Den här regeringen säger att det ska löna sig att arbeta. Därför har de sänkt skatterna och samtidigt sänkt bidragen för dem som inte arbetar, för att man ska anstränga sig för att återkomma i jobb. De rödgröna tycker att det är orättvist och vill höja ersättningarna för sjuka och arbetslösa.

– Reinfeldt sade i dag också att det blir jobblinjen kontra bidragslinjen – precis vad han sade förra gången.

Det som känns otroligt tråkigt är att man kommer att avveckla RUT-avdraget om man vinner valet den 19 september. Många kvinnor har startat egna företag och nu hotar konkurs för dem. Kvinnor i Sverige jobbar främst i den offentliga sektorn och nu blir vi hänvisade till det igen. Det kommer också att drabba många kvinnor med utländsk bakgrund, många av dem kommer att bli arbetslösa. Ska de tvingas tillbaka i utanförskap igen?

Näe, det här känns verkligen tillbaka till "bidrags- och utanförskapslinjen" och inte en politik för jobben och framtiden!

Inga kommentarer: