fredag 1 maj 2009

1 maj i Ugglans Park

Finanslandstingsrådet Jörgen Danielsson (S)


För första gången i mitt liv besökte jag ett socialdemokratiskt förstamaj firande. Jag och Margit Urtegård hade bestämt att vi skulle göra ett gemensamt besök. I Strängnäs firade man i Ugglans park och solen sken Självklart fick vi ockfrån en klarblå himmel. Givetvis väckte det en viss uppmärksamhet från vissa och vi fick olika kommenterarer som; "Vad gör ni här" ,"Va' bra, då måste du göra något för oss som badar på Löt"!


Det som slog mig var framförallt två saker. Större delen av tiden av framträdandet bestod näst intill av lyteskomik av moderaterna. Det andra var den höga medelåldern hos dem som deltog i förstamajtåget och åhörarna.
Dessutom; fanor och trumpeter, men var fanns politiken? Jag trodde jag skulle få något besked av finanslandstingsrådet Jörgen Danielsson i hans tal. Hur ser han på den ytterst svåra situationen vi har i landstinget? Hur blir det antalet vårdplatser? Blir det några varsel hos personalen? Men det enda han gjorde var i princip att han bad om ursäkt för inköpet av kristallkronan och gav mig skulden för att det hade kommit på tapeten.
Den ensamstående trebarnsmammans situation i Strängnäs likställdes med situationen i Burma. Tänkte han inte på att sossarna har makten i Strängnäs då? Det blev ju faktiskt ett underbetyg till hans kollega Tord Tjernström (S).
Nej, det är bara att konstatera; som vanligt skyller man ifrån sig och har ingenting att komma med själv. Förstamajkonceptet känns verkligen förlegat precis som deras retorik!

6 kommentarer:

Margit Urtegård sa...

Hej Marie-Louise.

Retoriken kände vi väl igen, det var inget nytt under solen där inte. Vi vill ha förändring, sa Jörgen, ja det vill hela det svenska folket också. Kanske därför de röstade fram en ny regering 2006?

Kram
Margit

Cattis Hellmark-Eriksson sa...

Kul att se att det finns politiker som ser sig om i första maj tåget.

Själv fick jag nöja mig med svt upplagan från Åker.

Trevlig helg.

//Cattis

Marie-Louise F M sa...

Hej Margit!
Det finns en del som vill ha förändring i sosseleden. De tycker att S ska gå mer till vänster. Sossarna har det tufft internt...
http://www.jessicanyberg.se/default.asp?id=1
Kram, Marie-Louise

Marie-Louise F M sa...

Hej Cattis!
Det var intressant att se hur ett förstamajfirande går till!
Jag har en känsla av att deras tal är toppstyrda så det var mycket mest gammal skåpmat. Du får gärna hänga på någon gång när vi idkar "omvärldsbevakning" av allehanda slag, Margit och jag, vi har kul ihop :)
/Marie-Louise

Cattis Hellmark-Eriksson sa...

Klart jag vill hänga med på din och Margits "omvärldsbevakning".
Är själv av en nyfiken natur.

Som gärna vill lära mig mer om mycket.

/Cattis

josefsson80.blogg.se sa...

Förändringen i politiken ligger i att alla skall behandlas lika igen och inte som ni i KD förespråkar, laglig diskriminering och segregering!

//Kristian