onsdag 13 maj 2009

Lyckad dag om framtidens sjukvård och utmaningar

Thorbjörn Ekström, FOU-direktör, Karolinska
Akademiska sjukhuset visade upp sig

Magnus Leivik (M) och Stefan Engström, Sanofi Aventis



Trött och nöjd kom jag hem igår. Det blev en lyckad eftermiddag på Mälardalens Högskola i Eskilstuna omkring den framtida hälso-och sjukvårdens ledarskap och utmaningar. Mycket intressanta föreläsningar av kunniga föreläsare och flera utställare fanns på plats. Cirka 50 intresserade åhörare var med och kollegor från både Västmanland och Uppsala besökte oss. Riktigt kul!
Thorbjörn Ekström, FOU-direktör på Karolinska, talade om det framtida ledarskapet i vården. Lars Steen, överläkare, beskrev utmaningarna för diabetesvården. Lars Hennix, egen företagare och entreprenör, visade exempel på mobila lösningar i vården.
Anders Blanck, vVD på LIF, redovisade utifrån ett internationellt perspektiv, hur vården finansieras och diskussioner som pågar om framtida lösningar.
Tomas Högström (M) och ordförande i LS i Västmanland var moderator, ett uppdrag han skötte galant!
Den här dagen hade jag, Mattias Claesson (C) och Lotta Finstorp (M) arrangerat som en avslutning på vår gemensamma vår(d)turé genom Sörmland.
Sedan februari har vi besökt varje ort i Sörmland. Vi har bjudit in medborgare till ortens Café och samtalet över en kopp kaffe. Det har varit mycket uppskattat att få mötas till viktiga vardagliga samtal. Vi har fått både ris och ros om landstinget från sörmlänningarna.
Det här har ialla fall gett oss mersmak och är något vi kommer att fortsätta med, det har varit så kul!
Tack mina kollegor, alla deltagare, utställare och besökare för att ni kom och gjorde den här dagen så lyckad!

Inga kommentarer: