lördag 16 maj 2009

EU-kampanj i Eskilstuna

Sofia Modigh pratar drogpolitik på Fristadstorget
Peter Soilander, Sofia Modigh och Marie-Louise Forslund Mustaniemi

Solen sken från en klar himmel på oss som kampanjade på Fristadstorget i Eskilstuna. Det var inte bara kristdemokrater på torget utan även andra partier var på plats, mest Moderater. Sofia Modigh var vårt stora dragplåster för dagen. Som vanligt pratade hon engagerat omkring drogpolitik. Jag är så glad att vi har en sån duktig kandidat till EU-valet. Kommer hon in parlamentet sätter hon racerfart direkt för att förbättra EUs drogpolitik, som den MC-åkare hon är!
Lotta Jonsson (KD), gruppledare i Eskilstuna var också med. Precis som jag så kandiderar hon till parlamentet. Kul att vi är två tjejer från Sörmland som finns på listan!
Det viktigaste är trots allt att folk går och röstar den 7 juni!
Efter Eskilstuna skulle Sofia tillbaka till Stockholm. Medborgarplatsen var nästa ställe hon skulle vara på; hon kör för fullt!

3 kommentarer:

RFSL Eskilstuna sa...

Va skoj att du kampanjade på Fristadstorget. Tyvärr missade jag dig. Hade du kommit en vecka tidigare så hade du haft en unik möjlighet att få ett helt eget seminariepass på Eskilstuna Pridehouse under Springpridefestivalen. Detta för att förklara hur din syn skiljer sig från din partiledares (tillika socialministers) tråkiga uttalande om barn och familjekonstellationer. Länken till min offentliga inbjudan/frågeställning hittar du på:

http://folket.se/asikter/debatt/1.315626

Vi är många som inte har växt upp eller växer upp i traditionella kärnfamiljer som ser fram emot ditt svar.

Med förhoppning om att vi får tillfälle att få bjuda in dig till oss.

Vänliga hälsningar

Elias Cataño
ordf. RFSL Eskilstuna

Marie-Louise F M sa...

Hej Elias!
Jag har ingen annan uppfattning om HBT-politiken i landstinget än dina socialdemokratiska partikamrater!
Jag upplever att det finns otroligt mycket fördomar om kristdemokrater och sossarna gör allt de kan för att för att utmåla oss till rasister och homofober. Hur kan det komma sig att de som säger vara så toleranta kan bete sig så intolerant?
Som en partikamrat sa till mig; Det är mycket lättare att vara homosexuell och kristdemokrat än att vara kristdemokrat och gå på Pridefestivalen!
Vänligen, Marie-Louise

RFSL Eskilstuna sa...

Hej Marie-Louise!
Först och främst så är jag rädd för att du blandar ihop min roll som ordförande för ett politiskt obundet RFSL Eskilstuna med min avlönade sysselsättning inom politiken för mer än två år sedan. Med detta klarlagt så tycker vi i RFSL Eskilstuna att det är trevligt att du tar dig tid för att svara på frågor. Emellertid så tycks du nu besvara en fråga som jag, å min partipolitiskt obundna förening, aldrig ställde. Frågan som ställdes till dig offentligt är ingen annan än hur din syn skiljer sig från din egen partiledares tråkiga uttalande som går att ta del av genom länken till tidningen Folket. Jag ser fram emot ditt svar på just denna fråga och ingen annan innan andra frågor ställs.

Vänligen

Elias Cataño
ordf. RFSL Eskilstuna