onsdag 6 maj 2009

Grattis Anders Wijkman!

Anders Wijkman (KD), Kandidatträff i Bryssel


Idag på DN debatt redovisar Naturskyddsföreningen hur EU-parlamentariker röstat i för miljön i parlamentet. Anders Wijkman (KD) tillhör de parlamentariker som får högsta betyg. GRATTIS!
När vi kandidater var i Bryssel i början av april fick vi lyssna till Anders Wijkman och han är verkligen engagerad för miljön och klimatet i synnerhet. Roligt att han får ett erkännande för sitt engagemang.

Engagemanget från de stora partierna S och M är undermåligt. De små partierna sticker ut!Naturskyddsföreningen vill givetvis lyfta fram EU och att det är en viktig arena för miljöpolitiken. Det har betydelse för miljön att EU finns så det är så otroligt viktigt att alla går och röstar.Lika viktigt är också noga vilken person man kryssar. Personvalet är viktigt när det gäller miljön.Den här draghjälpen behöver vi som kandiderar till EU. Tack Naturskyddsföreningen!Deras avslutning på artikeln är så bra!
De skriver:
"De fem ledamöter som vi gett högs­ta miljöomdöme har alla – om än i varierande grad – utmärkt sig genom att arbeta hårt i parlamentet och dess utskottsarbete. Vi vet att de, förutom att de lämnat offentliga avtryck som redovisas i vår granskning, också bedrivit ett viktigt arbete i det tysta med att påverka och ta bra initiativ för miljön. Vi vet att dessa fem svenskar gjort skillnad och faktiskt förändrat miljöpolitiken i hela EU till det bättre.
Vi hoppas att deras resultat kan inspirera även de nya ledamöter som väljs, och vi hoppas att de ledamöter som fått lågt eller direkt uselt betyg på grund av sin passivitet eller sitt röstande mot en bättre miljö växlar upp till ett högre tempo i arbetet.
Det har stor betydelse för oss alla vilka som sitter i EU-parlamentet. Den som bryr sig om miljön gör inte bara en demokratisk insats, utan också en miljögärning genom att rösta."
Gå och rösta 7 juni!

Inga kommentarer: