lördag 17 januari 2009

GRATTIS Ella Bohlin!

Ella Bohlin, förstannamn på vår EU-lista
Igår hade vi partifullmäktige i Stockholm. Dagens stora ärende var beslut om EU-listan inför valet i juni. Spänningen var stor eftersom debatten om Lennart Sacredeus plats på listan eller inte, varit hett i medierna men också internt i partiet.
Göran Sydhage redogjorde för nomineringskommitténs arbete och motiverade också deras beslut att inte ha med Lennart S på listan.
Göran Hägglund var också tydlig med sina åsikter om Lennart Sacredeus och hans sätt att agera som politiker. Han berömde också nomineringskommitténs arbete och tyckte att det fanns goda förutsättningar att bedriva en bra valrörelse och eu-politik med de kandidater man tagit fram. Partistyrelsen kom med fem "nya" kandidater, vara en av dessa var Alf Svensson.
Givetvis blev det omröstning om Lennart Sacredeus men den omröstningen slutade med 50-18 till partistyrelsens fördel. Lennart S har under många år varit den drivande kraften i den mycket konservativa falangen i kd. Han har drivit deras frågor hårt och under de snart 25 år som jag har varit aktiv, också lett EU-motståndet i partiet. Varför ska man sitta i EU-parlamentet om man är EU-motståndare?? Vi tillhör den stora partigruppen, EPP, tillsammans med moderaterna och en majoritet i partiet är EU-positiva. Då skulle det te sig ganska märkligt om vi skulle ha en EU-motståndare som första namn. Nej, partiledningens tydliga EU-positiva linje ska avspegla sig i de kandidater som vi vill ska jobba i parlamentet!
Jag hamnade på en 32 plats och det känns så roligt att jag blev en av de 55 kristdemokrater som får representera partiet i EU-valet! Grymt helt enkelt!
Grattis Ella till en förstaplats och Lycka till! Ella är en ung men ändå erfaren politiker och det känns verkligen bra att vi släpper fram unga människor. Det känns bra att vi toppar med en kvinna dessutom!

8 kommentarer:

goooooood girl sa...

i like your blog......

Marie-Louise F M sa...

Tack goooooood girl! :-))

Margit Urtegård sa...

Hej Marie-Louise.

Grattis till din placering på EU-listan.

Kram Margit

Marie-Louise F M sa...

Hej Margit!
Tack så mycket!
Kram, Marie-Louise

Anonym sa...

Bra att Lennart S rensades bort.
Han passar bättre bland SD med tanke på hans åsikter.

Nu tror ju inte jag att KD får så många ledamöter i EU-parlamentet.
I alla fall inte 32st :-0

Än värre blir det 2010 när de ramlar ur Riksdagen.

Så Marie-Louise, satsa på karriären i Landstinget.
Där gör du nog mest nytta också.

Mvh Patrik

Marie-Louise F M sa...

Hej Patrik!
Tack för din kommentar! Lennart S har hittat en födkrok i vårt parti och kör sin egna politik istället för partiets. Nomineringskommittén skulle ha varit tydligare tidigare och förklarat offentligt varför han inte kom med! Nu kanske han gör sig tíll martyr...
Jag tror inte vi åker ur riksdagen. Vi har alltid haft dåliga siffror i opinionsmätningarna, vi är luttrade! För övrigt så trivs jag i och med landstingspolitiken :-))
Hälsn Marie-Louise

Anonym sa...

Hej käre svärmor!
Grattis till din placering på EU-listan! Det är roligt att läsa dina bloggar!

Puss och Kram Lisa

Marie-Louise F M sa...

Hej Lisa!
Tack så mycket! Kul att du gillar min blogg åxå!
Puss o kram från svärmor