torsdag 4 mars 2010

När ideologin blir viktigare än jobben

Om vänsteralliansen tar över i höst skrotas BÅDE det populära RUT- och ROT-avdraget. När Hans Ekström (S) går ut i dagens Ekurir och anser att både RUT- och ROT-avdragen ska skrotas för det är bäst ur "jämställdhetssynpunkt" så undrar jag; Hur många jobb ska offras på vänsteralliansens ideologiska altare?
Politikerbloggen lämnar Lars Ohly (V) besked att ROT inte behövs i högkonjunktur och att både RUT och ROT kommer att slopas om de kommer till makten!
För RUT handlar det om 11 000 jobb. För ROT lär det vara mångdubbelt fler. Vad har man för gammaldags och förlegad syn på tjänstesektorn och företagande?
Att vi köper tjänster istället för prylar är dessutom mycket miljövänligare och argumentet att det bara är de rika gör RUT-avdrag är inte heller sant, det visar en färsk undersökning för Almega.
Att skrota RUT och ROT kommer att leda fler tillbaka till svartjobb och utanförskap. Hoppas att väljarna förstår vad en vänsterallians kommer att ställa till med om de kommer till makten!
JA till RUT och ROT för jobben och alla duktiga kvinnor som startat nya företag för att deras tjänster behövs!

3 kommentarer:

Mats Werner sa...

Men visst är det skönt att vi nu får alldeles klart för oss vilket inflytande kommunisterna kommer att ha i en (o)möjlig rödgrön regering!

Marie-Louise F M sa...

Hej Mats!
Jaa, det blir en tydlig vänstersväng med kommunisten Ohly vid rodret. Han verkar få mycket att säga till om...
Hälsn Marie-Louise

Margit Urtegård sa...

Hej Marie-Louise.

En kraftig vänstersväng är nog bara förnamnet tyvärr, det kommer nog mera...så vi får nog hålla i oss.