tisdag 24 mars 2009

210 miljoner back!

Idag har vi haft LS och LSAU hela dagen. Schemat var tajt, 30 ärenden stog på LS lista och de skulle avhandlas på tre timmar. Det gällde att vara på plats redan 8.30 i Nyköping så inläsningen av morgonnyheterna hoppade jag över i morse.
På gruppmötet innan LS fick jag veta att hälso- och sjukvårdsnämnden kommer att gå back med 210 miljoner i år! Den informationen hade nämligen flera ledamöter läst i tidningarna och hört på TV under morgonen. Hur kan det komma sig att det är via media man ska få tal del av sådana uppgifter??? Hur ska oppositionen i nämnden kunna känna något förtroende för nämndens ordföranden när media är mer välinformerad om vårt krisartade läge?
Först i förmiddags fick oppositionen i nämnden ekonomirapporten på mejlen, den som vi frågade efter redan i torsdags förra veckan...
Det ska bli en intressant diskussion på nämnden på torsdag. Vi får se om Åsa Kullgren (s) har några konkreta förslag att komma med eller om hon förväntar sig att oppositionen ska ta det ansvaret. Eller är det tjänstemännen istället för politiken som ska lösa problemen?

6 kommentarer:

Ebbe Ollman sa...

Hur mycket är 210 kkr i relation till landstingets totala budget

Ebbe Ollman sa...

2100 kkr ska det va!

Marie-Louise F M sa...

HSN har en budget på ca 5 miljarder, så det är drygt två procent. Den nya majoriteten verkar inte bry sig så mycket. Jörgen Danielsson ville inte diskutera HSNs ekonomi igår på LS...

Marie-Louise F M sa...

Hej Ebbe!
Här kan du få lite intressant läsning:
http://www.sn.se/parser.php?sect1=117&sect2=175&id=273592
Hälsn Marie-Louise

Anonym sa...

5% av 5 miljarder = 250 miljoner.
Hur kan då 210 miljoner vara drygt 5% ???

Förstår nu att landstinget går dåligt ekonomiskt när freträdarna inte kan räkna...

Marie-Louise F M sa...

Hej anonym!
Du har rätt givetvis, ber om ursäkt!