tisdag 31 mars 2009

Sossarna vill prata HBT - inte hur vi ska rädda ekonomin i landstinget!

Sedan Den nya majoriteten tog över i landstinget har HBT-frågorna varit högsta prioritet. På senaste landstingsstyrelsen valdes en HBT-arbetsgrupp som ska ledas av Fredrik Pettersson (s). Det är ett uppdrag som han kommer att leda med bravur och han har mitt fulla stöd i det arbetet. Det finns ett mycket bra grunddokument att utgå från som hela fullmäktige står bakom och som antogs redan under förra mandatperioden.
Just nu är det tungt för sossarna. I riksmedia valsar Wanja Lundby-Wedins affär runt och som numera döpts till Wanyagate och som om inte det vore nog; nu även LO-topparnas feta pensioner. På hemmaplan är läget mycket bekymmersamt, nu styr man hälso-och sjukvården mot det största underskottet vi haft i modern tid.

Vad väljer man att göra då?
Jo, man lägger ut rökridåer och kämpar förtvivlat att sätta fokus på helt andra frågor. Nu är jag svaret skyldig. För vad då? För ekonomin i landstinget? Nej, utan Göran Hägglunds uttalande tidigare i veckan. Man tar sig för pannan. Är man så desperat att man måste ta till en sådan enkel retorik?
Hellre Hägglundsamhälle än Wanjasamhälle. Hellre ett kristdemokratiskt samhälle med mer moral och etik än ett sossesamhälle med hyckleri och rofferi i högsätet. Hoppas verkligen att sörmlänningen genomskådar er billiga taktik!

Inga kommentarer: