onsdag 25 mars 2009

Kaptenen har satt på autopiloten

Den nya majoriteten har samma problem och sitter i samma sits som vi gjorde när vi styrde i landstinget. I dagens SN står det: "Vi ser Den nya majoriteten med de gamla ­problemen. Politikerna överraskas av de negativa prognoserna. Det är samma bekymmer som Regnbågsalliansen drogs med ­under 2007 och 2008 utan att få bukt med.Detta är en radikal missräkning för tre partierna i majoriteten. De har velat sprida en bild av att majoritets­skiftet kom till för att de hade ”handlingskraft” nog att ta de ­beslut som krävdes. Prognoserna pekar på något annat."
Vad är det första man gör när prognoserna pekar mot ett gigantiskt underskott? Jo, man backar på beslutet om nedläggning av narkosjouren på Kullbergska sjukhuset! Var ska nu den besparingen tas istället? Vården i Nyköping eller Eskilstuna?
Mitt intryck är att de ansvariga politikerna i den nya majoriteten har satt sig i baksätet. Man har skjutit över initiativet på de politiska sekreterarena och våra tjänstemän.
Kaptenen har satt på autopiloten och så får det gå som det går. I valrörelsen kommer det att gå bra att skylla på alla andra; den förra majoriteten, den tidigare ordföranden i´HSN (undertecknad), alliansregeringen och lågkonjunkturen, men är det ett vinnande koncept för sörmlänningarnas förtroende?

2 kommentarer:

Mats Werner sa...

Ja, det ska bli intressant att se hur länge "rörelsen" låter sig duperas av gamla floskler.

Framförallt intressant att se hur FPs väljare tänker i vårt län och vår kommun!

Marie-Louise F M sa...

Det blir en spännande valrörelse, inte tu tal om det!
Hälsn Marie-Louise