tisdag 7 april 2009

Bra jobbat av Alliansregeringen!

En bättre present kunde vi inte ha fått till påsk! Nu kan kommuner och landsting andas ut! Skönt med en Alliansregering som bryr sig om välfärden och jobben. Det ska bli kul att komma till LSAU idag och få höra av våra ekonomer att vi får ett extra tillskott i kassan.

Våra partiledare skriver [...]På samma sätt som vi med detta markerat vikten av trygghet och kvalitet i välfärden måste politiken på lokal och regional nivå ta sitt ansvar i krisen. Den kommunala självstyrelsen måste gälla i både goda och dåliga tider. Uppgiften nu handlar om att sätta de för medborgarna viktiga verksamheterna som skolan, förskolan, äldreomsorgen och sjukvården främst i kommunernas och landstingens arbete.
Att hantera en ekonomiskt svår situation med att lägga besparingar på välfärden innan andra vägar att prioritera bland utgifterna är uttömda, är inte att använda varje skattekrona på bästa sätt. Det tål att understrykas.
Alliansregeringen kommer även fortsatt att göra vad vi kan för att värna välfärden och undvika neddragningar i de välfärdstjänster som kommunsektorn tillhandahåller. Samtidigt kan vi inte utlova resurser som inte finns. Krisen har slagit hårt mot hela den svenska ekonomin och kommer under kommande år att kraftigt begränsa möjligheten till nya reformer. Den som nu sätter i gång sedelpressarna eller låter underskotten skena i väg kommer snabbt att tvingas till både skattehöjningar och nedskärningar i välfärden. Det skulle fördjupa krisen, hota tryggheten och riskera att kraftigt försvåra återhämtningen. [...]
BRA JOBBAT ALLIANSREGERINGEN!

1 kommentar:

Margit Urtegård sa...

Hej Marie-Louise.

Jag hörde dig på radion i dag, kul. Vi ses i morgon.

Kram
Margit