tisdag 14 april 2009

Var har besluten fattats om utökade arvoden?

I dagens EK kan vi läsa att den nya s-ledda majoriteten utökat kostnaderna för politiken sedan de tillträdde. I deras "räddningspaket" ska man spara 300 miljoner under resten av mandatperioden och då handlar det givetvis mycket om personalreduceringar av vårdpersonal.
Borde det inte vara mer moraliskt att även politiken håller nere sina kostnader i detta läge? Att istället göra tvärtom spär på politikerföraktet och drabbar hela politiken!
Det intressanta är dessutom; VAR har beslut fattats och av VEM när det gäller landstingsrådslön för de politiska sekreterarna Fredrik Pettersson (S) och Tomas af Bjuhr (FP)? Det skulle jag gärna vilja ha svar på!
Stöd och hjälp till partikamrater utgör inte någon grund för landstingsrådslön om man ska följa fullmäktiges reglemente för förtroendevalda. Arvode är kopplat till någon form av funktion i landstingets organisation och är tydligt angett hur många procent för respektive uppdrag. Den ordningen finns eftersom det är viktigt att skilja på vad landstinget ska betala och vad respektive parti ska stå för.
Det måste bli ett slut på smusslandet och trixandet med arvodena från Den nya majoriteten! Papprena på bordet, tack!

3 kommentarer:

Margit Urtegård sa...

Hej Marie-Louise.

Har du inte hört uttrycket; om du kliar min rygg så kliar jag din! Där någonstans har nog dessa beslut om herrarnas utökade arvoden tagits. Eller vad tror du?

Kram Margit

Marie-Louise F M sa...

Det ska bli intressant och se om jag får något svar...
Det som är tråkigt är att det är killar som kliar killar. Det finns två duktiga tjejer, Sofia,(MP) och Hanna,(S) men de har inte några heltider. Det är grabbarna som styr!
Kram, Marie-Louise

Anonym sa...

Har aldrig sett en man klia en annan mans rygg.
Det är bara en myt.
Däremot har jag sett kvinnor massera varandra...