måndag 6 april 2009

Det var vår i Bryssel

Parlamentet i vårskrud Ella Bohlin och Adina Trunk

Inne i parlamentshallen

Magda Ayob och Katarina Gustavsson

Jag och Lotta JonssonBryssel visade upp sin bästa sida. Körsbärsträden blommade runt parlamentsbyggnaden, parkerna spirade av vårgrönska och folk satt och lapade sol på gatuserveringarna. Vi tog givetvis chansen att sitta i solen om det fanns några minuter över i det späckade programmet.
Anders Wijkman var suverän när vi träffade honom på onsdagkvällen. Trots att han nyss varit i Washington och bara sovit i tre timmar så höll han en engagerad föreläsning om klimathotet och det allvarliga tillstånd som råder på vår planet.
Det som är riktigt allvarligt är den takt som vi förbrukar jordens naturresurser. Det är inte hållbart och kommer att skapa enorma problem om vi inte gör något åt detta, nu!
Jesper Haglund, en av våra viktiga och kunniga tjänstemän i parlamentet, berättade för oss om arbetet i parlamentet, utskotten och kommissionen. Det är lite mer komplicerat än hemma i landstinget!
Men det så kul att få umgås med alla goa kandidater. Vilket engagemang och intresse för europafrågor! Ella Bohlin, Sofia Modigh, Christina Doctare, för att bara välja våra toppkvinnor; vilken kvinnokraft!
Gunnar Hökmark får se upp!
Klockan 01.00 på fredagnatten stöp en trött och belåten EU-kandidat i säng! Ett extra stort TACK till partistyrelsen och Sofia Damm gav oss den här inspirerande dagarna i en vårigt Bryssel!
Ps Batteriet till kameran tog slut alldeles för tidigt!

2 kommentarer:

ina sa...

Hej!
Låter som att du har haft en rolig och lärorik tid i Bryssel!
Bra att miljöfrågor tas på allvar!

Hoppas du får en superfin måndagskväll :)

Kram från ina.

Marie-Louise F M sa...

Det var verkligen bra på alla sätt o vis!
Vilken fin blogg du har:-)
Kram från svärmor