måndag 6 april 2009

Vågat av fp!

I ett mycket bekymmersamt ekonomiskt läge för landstinget väljer Anders Bjurström att hoppa av! Det innebär att han slipper fatta svåra och tunga beslut om nedskärningar i vården och inte heller behöver riskera att bli utskåpad av partiet i den kommande nomineringsprocessen. Jag kan tänka mig att många folkpartister inte hoppade högt precis när man valde att samarbeta med sossarna och att skulle troligvis ligga honom i fatet. Det skulle i så fall bli ett snöpligt slut på hans politiska tid i landstinget! Tidpunkten för hans avhopp är därför rätt tajmad.

Partiet satsar nu istället på ett helt oprövat kort. Vad jag vet så har inte Tomas af Bjuhr någon tidigare politisk erfarenhet. Hur kan det komma sig att han då kan få en så tung post för partiet?? Säger det mer om honom eller mer om övriga folkpartister i landstingsgruppen? Det är givetvis för tidigt att säga men valet av af Bjuhr gör att den socialliberala delen av partiet har vunnit mark, så här långt.
Det ska bli väldigt intressant hur han kommer att stå sig i den kommande nomineringen, det är trots allt medlemmar som nominerar. Hur känd kommer han att bli och vad kommer han att bli känd för? Den som försökte få ihop det med sossarna men sedan inte lyckades fullt ut, eller?
Det blir i alla fall inte lättnavigerat för den nya lagledaren i fp och för oss som var med i den tidigare regnbågsalliansen är han inte någon som känns trygg att luta sig mot när det kärvar till. Är valet av Tomas af Bjuhr också en signal att man kommer att lira i det röda laget nästa mandatperiod?
Man kan bara konstatera, när svenska folket väljer blått så väljer fp rött. Är det särskilt smart av folkpartiet?

2 kommentarer:

Mats Werner sa...

Svar: Nej!

Gla' Påsk!
MATS

Marie-Louise F M sa...

Nu blir det en social(demokrat)liberal till i vår kommun! Gla' Påsk til dig också!