onsdag 29 april 2009

Nytt fokus i vården!

Nu är vi peppade efter vårt besök i Lund! Berit hade verkligen fixat ett bra program för oss! Berit tog emot oss i ett Lund med sprakande vårprakt. Magnolior och körsbärsträd stod i full blom!
Mattias Claesson (C) och Berit Wirödal (KD)

Första dagen fick vi träffa Anne-Marie Scholander, projektledare för Hälso-val Skåne. Det var bra att vi fick ta del av deras modell och de ska bli spännande och se hur det går för dem när det införs i början av maj.

Anne-Marie Scholander, projektledare Hälsoval Skåne
Andra dagen fick vi träffa professor emeritus Ingemar Ihs som visade oss Practicum. Där får studenter träna operationer på dockor med simulatorer. Otroligt intressant! Syftet är givetvis att öka säkerheten och minimera risken för skador när kirgurgen ska operera på riktiga patienter :)
Professor emeritus Ingemar Ihse


Magnus Lord, Strategisk chef Region Skåne Det sista passet var en föreläsning av Magnus Lord, strategisk chef i Region Skåne och leder Lean Healthcare vid sjukhuset i Lund. Det kändes verkligen exklusivt att vi fick träffa honom. Han är både civilekonom, civilingenjör och läkare! Efter hans förläsning fick vi besöka en akutvårdsavdelning där sjuksköterskan Marie visade hur det gick till i verkligheten

Kristina Fransson, Karin Wieslander och Mattias Claesson
Glada och trötta for vi hem 12.31 från Centralstationen i Lund. Tack Berit för besöket!

Inga kommentarer: