torsdag 16 april 2009

Gamla kan dom också!

Igår träffades vi på kommun- och landstingsdag och det handlade mycket om det bekymmersamma ekonomiska läget. VÅPEN presenterades och vi hade en bra diskussion om hur vi kan tackla den rådande situationen ute i kommunerna och landstingen. Det är viktig att till verkligen försöka värna våra kärnverksamheter och försöka prioritera vården av våra gamla och skolan.
Maria Larsson var inbjuden också. Hon var så glad, hon hade precis varit i Södertälje och besökt Mariekällgården. Där hade hon fått spela TV-spel med de boende och hon tyckte det var så kul! Hon berättade också om en man hon kände hemma i Gnosjö. Han var 92 år, bodde på ett särskilt boende, hade varit egen företagare och var van att hänga med i den senaste tekniken. Han var inte nöjd; det fanns inget bredband på hemmet!
Kul att personalen på Mariekällgården fixat TV-spel och tänker lite nytt! Det behövs inga stora insatser, det är ofta små förändringar som ger stora förbättringar. Det känns hoppfullt och visar att det finns lite ljus i mörkret, trots allt!

Inga kommentarer: