måndag 9 februari 2009

Fortsatt sossestyre i Sörmland - om socialliberalerna får välja!

En röst på folkpartiet liberalerna i landstinget Sörmland 2010 blir en röst på sossarna! Någon annan slutsats kan man inte dra om man läser politiska sekreteraren Thomas af Bjuhr blogginlägg idag.
I mitt blogginlägg den 7 februari, ställer jag just den frågan. Vad blir en röst på folkpartiet i landstinget i nästa val? Rött eller blått lag? Frågan är relevant eftersom man ingår i en sossestyrd majoritet idag. På Sörmlands Nyheter ledarblogg kommenteras vår bloggdiskussion idag; "Underförstått är Folkpartiet i Sörmland redo att redan nu avsäga sig allianssamverkan på regionnivå."
Thomas af Bjuhr skriver: "Jag är fullständigt övertygad om att det blocköverskridande samarbete som den nya majoriteten i Landstinget Sörmland utgör är den konstellation som har störst möjlighet att lyckas hantera denna svåra utmaning" (att säkra en långsiktigt hållbar ekonomisk och verksamhetsmässig utveckling).
Det ska bli intressant att veta; hur kommer väljarna att rösta om fp hellre stödjer socialdemokraternas politik? Hur tydliga kommer sossarna att vara mot sina väljare inför valet 2010 i landstinget Sörmland? Rödgrönt på riksplanet och Rött-blått i Sörmland, eller?

4 kommentarer:

Mats Werner sa...

Ja, Marie-Louise! Röra blir det i vilket fall som helst dessvärre!

Marie-Louise F M sa...

Hej Mats!
Undrar hur det blir i Strängnäs?
Hälsn Marie-Louise

Anonym sa...

Vilken röra som helst blir bättre än om kd får vara med och styra.

Ni kd:are verkar väldigt styrda av det gamla block-tänkandet.
Det kanske fungerar i rikspolitiken men inte i kommun och landsting där besluten direkt påverkar människor av kött och blod.

Marie-Louise F M sa...

Hej anonym!
Det ser ut att bli en intressant valrörelse!
http://www.sn.se/parser.php?sect1=117&sect2=175&id=265928