fredag 20 februari 2009

Inget drömscenario för Jörgen Danielsson (s)

Hur ska den nya majoriteten klara Landstinget Sörmlands ekonomi? "Räddningspaketetet", med en redan uppäten skattehöjning, dyra avgiftshöjningar och nedskärningar i vården, löser inte det uppkomna läget i landstinget. En beräknad försämring av skatteintäkterna med 97 miljoner leder till ett underskott och Jörgen Danielsson är bekymrad, det går att utläsa av dagens artikel i EK. Nu vill han ha hjälp från högre makter; regeringen borde skjuta till pengar för att få det hela att gå ihop!
Han säger: - Det enda vi kan göra nu är att vädja till regeringen att mildra effekterna. Man behöver gå in med minst fem till tio miljarder kronor på riksnivå, säger Jörgen Danielsson.
Prognosen för 2009 bygger på att hälso-och sjukvårdsnämnden genomför de besparingar som s-majoriteten beslutat om och att man håller sin budget. Det sistnämnda har inte inträffat i modern tid!
Inget drömscenario precis.
Varför var Jörgen Danielsson så villig att ta över makten när vår regnbågskoalition sprack? Han måste ha lagt det i vågskålen; att det inte var en enkel sitution vi befann oss i. Han fick ju faktiskt frågan av oss som var kvar om han var villig att ta ansvar tillsammans med oss som var kvar. Men svaret var; nej.
Var ska han nu få hjälp och stöd? Sina stödpartier i majoriteten? Vi som inte dög i våras? Ja, den som lever får se men det blir en tuff tid framöver, var så säker!

Inga kommentarer: