lördag 7 februari 2009

Thomas af Bjuhr och historiebeskrivningen

I ett blogginlägg av Thomas af Bjuhr, politisk sekreterare för folkpartiet, kommenterar han min bloggartikel om landstingets ekonomi som visar på ett bättre resultat än prognosen för 2008. I inlägget försöker han förringa den tidigare regnbågsalliansens arbete i landstinget (i vilken han ingick) och kallar den dessutom "kd-ledd"!
Han anser att det "absolut viktigaste beslutet var att formera en ny majoritet"! Intressant. Vidare skriver han om den nya s-ledda majoriteten "en majoritet som inte duckar för obekväma beslut".
Vad har då hänt?
Det hann bara gå ca en månad efter deras beslut att lägga ner narkosjouren på Kullbergska sjukhuset, så har man ändrat sig. Beslutet har skjutits på framtiden. Kritiken har varit massiv, både från sjukhuspersonal, medborgare och lokala politiker.
Nu har man "lyssnat" på personal och ska hitta en "hållbar lösning", enligt Åsa Kullgren (s), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden. Det ska bli väldigt intressant och se vad som händer i höst. Kommer den nya majoriteten att stå fast vid sitt beslut att lägga ner narkosjouren i Katrineholm?
Men det trista är; att en kollega som själv ingick i den tidigare regnbågsalliansen tycker att det bästa som hände 2008 var att byta majoritet. Sorgligt. Undrar vad folkpartisterna runt om i Sörmland tycker om det uttalandet? Vad blir en röst på folkpartiet i landstingsvalet 2010? En röst på rött eller blått lag? Han är väljarna svaret skyldig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En röst på flippflopparna(fp) blir en röst på regnbågsalliansen.

Förstår att du är sur. HaHa.

Anonym sa...

Nu finns ett nytt inlägg på Socialliberal i Sörmland som kanske är av intresse... http://tinyurl.com/d2zrf9