onsdag 11 februari 2009

Olika ställningstaganden bäddar för förvirring

I dagens Sörmlands Nyheter tar ledarskribenten Lars Pettersson upp min och Thomas af Bjuhrs diskussion om hur socialliberalerna ska förhålla sig till det "röda" eller "blå" laget inför valet 2010.
Den nya majoriteten satsar hårt på en kommunikationsplan och folkpartiet ger intryck av att trivas i majoriteten tillsammans med sossar och miljöpartister. På riksnivå ser vi hur den rödgröna oppositionen försöker samla sig till en gemensam plattform för en gemensam politik nästa höst.
Lars Pettersson skriver vidare: "Folkpartiet har därmed gjort sitt val innan väljarna. Utifrån ett socialliberalt perspektiv accepterar och motiverar man skattehöjningarna i landstinget mot ökade satsningar på HBT-frågor inom vården. Prioriteringen är måhända sympatisk – fast den löser inte några realpolitiska problem."
Thomas af Bjuhr bemöter ledaren på sin blogg och skriver: "Den krassa verkligheten är att det inte gick att bedriva en medveten och långsiktig politik med liberala förtecken inom ramen för den forna Regnbågsalliansen". Vilka liberala förtecken hittar vi i den nya s-ledda majoritetens politik?

Inga kommentarer: