fredag 13 februari 2009

Nya kullerbyttor av Kullgren

Efter min bloggdebatt med Thomas af Bjuhr om socialliberalerna ska vara med i det röda eller blå laget efter 2010 har även Åsa Kullgren (s) gett sig in i debatten efter Lars Petterssons ledare igår. Hur ska den nya s-ledda majoriteten förhålla sig till Alliansregeringens sjukvårdspolitik? För Åsa Kullgren är det tydligen inga problem.

Idag får hon svar på tal av ledarskribenten som skriver: "Men är det någon som sänder dubbla signaler är det just Åsa Kullgren. I rollen som ordförande för gruppen som har i uppdrag att formulera Socialdemokraternas framtida vårdpolitik arbetar Kullgren under devisen "mer tillgänglighet, bättre kvalitet". I sitt uppdrag som hälso- och sjukvårdslandstingsråd i Sörmland för hon däremot en politik som ger länets patienter mindre tillgänglighet och lägre kvalitet. Sörmlänningarna är bara att beklaga. "
I Eskilstuna-Kuriren har vi kunnat ta del av insändare som beskriver de långa väntetiderna på Mälarsjukhuset. I budgetdebatten i november lyfte oppositionen fram behovet av att arbeta med Lean Healthcare för att just komma tillrätta med tillgängligheten i vården och detta förlöjligade Ylva G Karlsson (mp) under debatten. Toyota-modellen var ingenting för Ylva G Karlsson att jobba med! Rätt patient i rätt säng, i rätt tid spar lidande för den enskilde men är också en stor vinst för personalen.
Men frågan kvarstår; Vilket besked kommer social(liberal)demokraterna att ge väljarna i valrörelsen 2010? Det skulle väl vara bra både för socialdemokraternas väljare tillika folkpartiets, att få svar på den frågan?

Inga kommentarer: