onsdag 11 februari 2009

God bless Sverige?

Els-Maries Lindgrens uttalande igår har verkligen fått stor uppmärksamhet! Rubriken gör gällande att det är ett "kd-förslag" vilket det givetvis inte! Syftet med den rubruksättning är givetvis att få folk att tro det och klumpa ihop alla kristdemokrater som religiösa stollar. Artikeln finns kommenterad med 205 blogginlägg (6.30 i morse) och det är verkligen intressant läsning. Påhoppen och invektiven är fullständigt sanslösa i ett antal blogginlägg. Någon stackars bloggare skrev "efter att ha läst inläggen kan jag bara instämma "Gud välsigna Sverige"! Hets mot folkgrupp är inte OK, men hets mot kristdemokrater, jajamen och du har sossarnas välsignelse!
Jag tycker givetvis inte att Els-Maries förslag är relevant med varför dessa höga toner och sanslösa påhopp och vad står de för?

6 kommentarer:

Margit Urtegård sa...

Hej Marie-Louise.

I Sverige är det legitimerat att mobba vissa grupper och du har rätt; kristdemokraterna är utsatta för mobbning. Det samma gäller finnar och norrmän, vi är också lagligt byte. Nu har även polisen blivit ett gemensamt hatobjekt och kallas för grisar på grund av att några poliser har gjort fel. Vilka är det som fördummar det svenska folket och skapar dessa motsättningar, ju det är nog gammelmedia, de vill ju alltid ha någon att hänga ut. Rubriker är viktigast, därför sprider de hat i stället för fakta.

MVH Margit

Marie-Louise F M sa...

Hej Margit!
Tack för din kommentar! Du har så rätt! Nu får alla poliser ta skit för att vissa gör bort sig! Visst är det legitimt att förlöjliga och fördumma kristdemokrater!
En sosse gillar Obama, trots att han ber Gud välsigna Amerika, men vi är ena riktiga stollar!
Kram, Marie-Louise
Ps. Allting låter väl mycket häftigare på engelska! ;-)

Conny Brännberg sa...

Du har rätt i att vissa bloggare rasar och spyr galla. Det verkar som att kristdemokraterna är byten som man kan kasta sig över. Orden att det är bättre att välsigna än att förbanna verkar gälla.

Anonym sa...

Kristdemokrater är ju religiösa stollar, vet inte alla det ?
Finns inget annat politiskt parti som uttalar sig så märkligt som kristdemokrater gör.

Varför gör de på detta viset ?

Margit Urtegård sa...

Hej Patrik.

Varför kallar du folk för stollar?! Kristdemokrater är människor, precis som du! Lägg ner.

MVH Margit

Marie-Louise F M sa...

Hej Conny!
Tack för din kommentar! Efter att ha läst ett antal blogginlägg så är det lätt att dra den slutsatsen. Många sossar är glada över Els-Maries förslag för det gör det enklare för dem att sprida nidbilden av vårt parti.
Hälsn Marie-Louise