måndag 5 april 2010

Allianskvinnor gör avtryck i politiken!

Fyra tunga statstråd skriver i en debattartikel i SvD:
"Ungdomars framtidschanser handlar också om att underlätta för unga att få fotfäste på arbetsmarknaden och att hitta det första jobbet. Trösklarna till arbetsmarknaden måste fortsätta att hyvlas ner. Det är oacceptabelt att så många ungdomar aldrig får chansen att visa vad de kan och att vi inte tar till vara den stora potential som finns.
Vi vill stärka drivkrafterna till arbete, men också göra det enklare och mer attraktivt att driva företag och anställa människor. Mot bakgrund av den höga ungdomsarbetslösheten är det viktigt att det också i fortsättningen är ekonomiskt fördelaktigt att anställa personer under 26 år. Detta är en viktig del av Alliansens politik."

För mig är det ett kvitto på hur viktigt det är med kvinnor i politiken. Samtliga statsråd är kvinnor. Frågan är så viktig om hur vi ska skapa en politik som ser till att våra unga inte halkar efter utan får chansen tidigt i livet att nå sina mål.
Jag är stolt över Alliansens duktiga kvinnliga statsråd!

1 kommentar:

Hemlige sa...

Ungdomsarbetslösheten slå nya rekordsiffror. Och Alliansens lösning är att kriminalisera en hel ungdomsgeneration - en självklar lösning.