onsdag 14 april 2010

NTF:s gräddfil i landstinget Sörmland

Den 8 april valde Lars Nordquist, verksamhetsansvarig NTF Sörmland, att agera som om han vore politiker. Han skriver en debattartikel i SN där han går till hård attack mot Kristdemokraterna i allmänhet och mig i synnerhet. Han skriver: "Det är intressant att läsa att KD genom Marie-Louise ?Forslund Mustaniemi endast vill arbeta med offer som råkat ut för olyckor och inte arbeta preventivt. Det är tur att det inte är KD som är i majoritet på många ställen i vårt land för då hade vi inget preventiv arbete mot olyckor, brott och andra saker vi inte vill ha i samhället." Detta är rena lögner och fantasier från hans sida.

Citat från min blogg: "Varje är får organisationer söka bidrag från landstinget och då beslutar vi om det vid ett tillfälle per år. Att en organisation får en ansökan om pengar beviljad under verksamhetsåret kommer troligtvis innebära att fler organisationer hänger på."

I dagens SN replikerar jag på Nordquists debattartikel: "Varje år fördelar landstinget bidrag till olika föreningar och ideella organisationer vid ett beslutstillfälle. Ärendet hanteras av en tjänsteman som går ?igenom olika äskanden. För 2010 har NTF ?beviljats ett anslag på 230 000 kronor av ?skattebetalarnas pengar. Helt plötsligt dyker det upp en begäran om sponsring från NTF. RelateratSponsring får inte förekomma med skattemedel och min fråga är: Kan inte ?ansvariga inom NTF göra sina egna ?prioriteringar inom sin budgetram som alla andra föreningar och organisationer? Helt plötsligt anklagas jag för att inte satsa på förebyggande arbete, för att jag står för de regler vi har omkring sponsring och fördelning av pengar till ideella organisationer. Den aktuella ?ansökan har inte ens hanterats av ansvarig tjänsteman utan fått en gräddfil i organisationen."

Då Lars Nordquist uttalar sig i egenskap av verksamhetschef för NTF i Sörmland i sin debattartikel, blev vi nyfikna på om detta var organisationen NTF:s åsikter om Kristdemokraterna. Därför togs det kontakt med VD Jan Sandberg i NTF centralt. Han skriver: "Min och NTF:s uppfattning av Kristdemokraterna är inte den som uttalats av Lars Nordquist. Jag har bl.a. tagit del av Folkhälsominister Maria Larssons (kd) tal hon höll när hon närvarade på NTF Jönköpings årsmöte. Där framförde hon en positiv syn på trafiksäkerhetsarbete i allmänhet och förebyggande arbete i synnerhet (talet bifogas). Jag har också personligen en god dialog med nationella representanter för bl.a. Kristdemokraterna."

Jag kan bara konstatera att Lars Nordquist inte har sin organisation bakom sig när han går ut i media och vädrar sina personliga åsikter om Kristdemokraterna. Majoritetspolitikerna (S, FP och MP) i landstinget bör hålla sig till gällande praxis och inte göra avsteg från dessa så som man har gjort i det här fallet. Gräddfiler skapar bara orättvisor!

5 kommentarer:

Mats Werner sa...

Rätt hantering av hela ärendet Marie-Louise! By the book!

Kan man ana personliga kopplingar till ett E-tuna-par med negativ uppfattning om vårt parti?

Marie-Louise F M sa...

Hej Mats!

Apropå eventuella kopplingar till ett E-tuna-par så har du nog träffat huvudet på spiken!

Hälsningar
Marie-Louise

Dag Bremberg sa...

Märkligt påhopp i NTF-artikeln.
Vad menar ni med att han har en koppling t ett par i E-tuna?

Marie-Louise F M sa...

Hej Dag!
Om du läser den bloggartikeln jag skrev tidigare i ämnet så hittar du svaret i kommentarerna :)
/Marie-Louise

Linda C sa...

Vilken dålig politiker du är Marie-Louise Forslund Mustaniemi.

När du uppenbarligen inte har någon egen politik för att utveckla hälso- och sjukvården i Sörmland väljer du att hoppar på människor och hittar på massor av konspirationsteorier.

Du drar dig uppenbarligen inte för att ta heder och ära från folk.

Jag hoppas att du själv slipper råka ut för det du utsätter andra människor för.