onsdag 21 april 2010

Nästan fördubbling av landstingsråd i S-majoriteten!

Igår valdes tre nya landstingsråd för S, MP och FP i Den nya majoriteten på landstingsfullmäktige. Det är Fredrik Pettersson (S), Jan-Olof Blomster (FP) och Johannes Krunegård (MP). Två av dessa personer stod sedan tidigare på Jörgen Danielssons hemliga arvodeslista och har haft landstingsrådslön sedan den nya majoriteten tillträdde i augusti 2008.
Johannes Krunegård har tillkommit på hemliga listan sedan våren 2009. Samtliga har fått arvoden utan något beslut i landstingsfullmäktige.
Innebär beslutet att det är lagligt att arvodera dessa? Följer man nuvarande arvodesreglemente?
Svaret får vi förhoppningsvis i den utlovade oberoende granskningen som samtliga partier i oppositinen krävt och som moderaterna annars skulle bekosta själva.

Beslutet innebär att man nästan fördubblat antalet landstingsråd i majoriteten, från nuvarande fyra till sju! När övriga verksamheter i vården måste dra ner på personal så ökar antalet politiker i majoriteten. Satsa på vård istället på råd!

Vi har inte ens vårdplatser så det räcker till för våra patienter!

2 kommentarer:

Margit Urtegård sa...

Hej Marie-Louise.

Du har länge stått på dig i denna fråga och fått stå ut med mycket orättvis kritik och fula påhopp då du har varit ensam. Nu när både centern och moderaterna har börjat agera i frågan slipper du kämpa ensam.

Marie-Louise F M sa...

Hej Margit!
Det känns bra när vi är fler som agerar! Ibland får man vara den som plogar för andra och det är tungt men så är jag ju oxe också :)
/Marie-Louise