fredag 2 april 2010

Landstinget sponsrar cykelhjälmar

Det är inget aprilskämt! S, FP och MP beslutade på landstingsstyrelsen i tisdags att sponsra NTF med 50 000 kr för inköp av cykelhjälmar till pensionärer. Oppositionen röstade givetvis nej till förslaget. Vi är förvånade att ett sånt ärende överhuvudtaget tas upp på LS!
Varje är får organisationer söka bidrag från landstinget och då beslutar vi om det vid ett tillfälle per år. Att en organisation får en ansökan om pengar beviljad under verksamhetsåret kommer troligtvis innebära att fler organisationer hänger på.
Dessutom är det ju Jörgen Danielssons partikamrat som är ordförande i NTF. Månne detta spela in i sammanhanget?
Men, ska landstinget syssla med sponsring överhuvudtaget? Är det något som vi ska använda skattepengarna till? Mitt svar är nej på den frågan.

8 kommentarer:

Mats Werner sa...

Som företagare sponsrade jag ett antal år fria cykelhjälmar till alla treor i kommunen. Det känns angelägnare än att under ett valår försöka blidka en viktig väljarkår.

Östen Eriksson sa...

Varför ska landstinget hjälpa just NTF att sälja hjälmar till pensionärer. Om man menar allvar med det förebyggande arbetet fore en satsning på skolbarnen mycket bättre!

Men det är klart att det viktigaste för Jörgen D är att stötta sosse-kompisarna!

Marie-Louise F M sa...

Hej Mats!
Det känns verkligen som valfläsk! Kul att läsarna uppfattade det hela som ett aprilskämt!
Hälsn Marie-louise

Marie-Louise F M sa...

Hej Östen!
Håller med dig! Det är säkrare om äldre personer håller sig på backen och motionerar.
Hälsn Marie-Louise

Anonym sa...

Du kanske skall vända dig till Christer van der Kwast istället för att söka billiga poänger.

Mats Werner ser visst inte skogen för alla trän heller, vem sysslar med billigt röstfiske ?

Marie-Louise F M sa...

Hej Peo!
Det är precis som jag skriver. En gång per år får föreningar komma in med äskande för kommande verksamhetsår och vi fattar ett beslut per år. Ansökningar som kommer in däremellen har tidigare alltid avslagits. Vi har vid sådana tillfällen bett de som sökt om medel att återkomma till kommande verksamhetsår. Givetvis ska man uppfylla statuterna för att få stöd.
Att på detta sätt bevilja en ansökan är mycket märkligt.
Hälsn Marie-Louise

Anonym sa...

Jag föreslår er Kristdemokrater att tala med er partivän Bengt-Göran Landström som sitter NTFs styrelse för att kontrollera hur NTF arbetar istället för att anklaga min hustru för att utöva påtryckningar på landstingsstyrelsen.

Du bedriver ett väldigt fult spel med glidande argumentering och antydningar. Varför inte prata politik istället för att smutskasta människor som inte har ett dyft med dina fantasier att göra.

Som sagt, om du eller dina medkonspiratörer hittar riktiga fel som begåtts så anmäl dem istället för att smutskasta folk.

Marie-Louise F M sa...

Hej Peo!
Det verkar som om jag har trampat på ömma tår, eller kommit nära sanningen??
Hälsn Marie-louise