torsdag 9 oktober 2008

Fega, svaga, ansvarslösa

EK:s ledare är inte nådig i sin kritik mot den s-ledda majoritetens förslag till krispaket i Landstinget Sörmland.
I SVT redogör överläkare Grubbström sin syn på förslaget om att lägga ner Manteln i Nyköping.

Skattehöjningen som föreslås kommer dessutom mycket olämpligt för sörmlänningen. Vi är redan tungt beskattade och är vi på väg in i en lågkonjunktur!
Ledaren skriver:
"Mekanismen är alltså att verksamheten redan nu lovas 286 miljoner, medan en dryg tredjedel av nedskärningspaketet förblir tills vidare okänd. Metoden är bakvänd och inte riktigt det som förespeglades. Strukturåtgärder först, skattehöjning sedan sa finanslandstingsrådet Jörgen Danielsson (s) in i det sista."
Jag är helt övertygad om att vården i Sörmland kan utvecklas och ge sörmlänningarna en mycket bra vård av hög kvalité utan skattehöjning! Vi måste se till så att vi inte har några köer, att vi får en bra tillgänlighet i vården! Då kan vi i en framtid sälja vård till patienter utanför Sörmland och få andra intäkter än skatteinkomster.
Privata vårdförsäkringar ökar i takt, både i och utanför Sveriges gränser. Varför skulle inte vi kunna vara med och konkurrera om utländska patienter! Vi har vård i världsklass så vi ska inte avveckla den.
Det finns många kloka, kompetenta och kvalificerade personer i vår organisation. Vi måste släppa fram kreativiteten och skapa utrymme för förbättringar och förändringar i sjukvården. Vi måste släppa fram dessa goda krafter nu!

5 kommentarer:

Margit Urtegård sa...

Hej Marie-Louise.

Kanske ledarredaktionen på Kurren snart fattar vad sossarna står för? Kanske de snart slutar kämpa för att blockgränserna skall bort. Vi som har varit med i politiken ett tag vet vad det innebär att få sossarna vid/till makten. De kanske menar det när de säger att det sista vi gör är att höja skatten, vi skall prova alla andra möjliga väger först? Men, de har svårt att slita sig från sin traditionella väg; skattehöjningar!

De har svårt att tänka nytt; de har svårt att se andra lösningar än att ta mera pengar från folket. Det är kanske därför sossarna inte skall ha eller borde inte få ha någon makt ett tag, tills dess att andra partier har fått visa att det går att ha ett välfungerande välfärdssamhälle utan att råna dess hårt arbetande skattebetalare.

MVH Margit

Marie-Louise F M sa...

Hej Margit!
Det är ju precis som du säger! EK har ju varit en påhejare för "breda majoriteter" där s, och fp ska ingå helst!
Det ska bli spännande att se hur det går i nästa val!

Kram, Marie-Louise

Anonym sa...

Ja det är märkligt... innan sommaren när det inte hände ett dugg så var ledarredaktionen fullständigt ointresserad av landstingspolitiken. Nu när det är S inblandat verkar det som om det är minst lika angeläget för redaktionen som Ukraina.... Å andra sidan räckte det väl för Voronov och sänka en moderat.

Marie-Louise F M sa...

Hej Peo!
Du har rätt i att EK inte skriver mycket om landstingtinget, vilket jag tycker är trist!
Krispaketet kommer tyvärr inte att lösa våra problem, bara cementera dem! Men jag är tacksam att jag inte behöver stå i skottgluggen längre. De som kritiserade mig hårdast får nu se själva hur det är...
Ha det gott!
Hälsn Marie-Louise

Anonym sa...

Krispaketet kom till för att NI inte kunde sköta ekonomin.
Att aldrig medborgarna lär sig att allt funkar bättre med (s) vid makten.

Vilket skitsnack att EK´s ledare gynnar (s). Kan ni inte läsa ?

Fredrik F.